Restaurant Casa E Bottega, Dolceacqua

English version follows below

Dolceacqua i floden Nervias dalgång norr om Ventimiglia är ett trevligt utflyktsmål. Om man blir hungrig under sitt besök i staden finns många restauranger att välja bland och en av de bästa är Casa E Bottega.

Nja, om man vill ha pizza får man välja ett annat ställe men den som längtar efter vällagad ligurisk mat i modern stil blir antagligen nöjd.

Casa E Bottega ligger på torget mitt i stan på Nervias västra sida, Piazza Giuseppe Garibaldi 2. Sommartid är det skönt att sitta ute under skuggande parasoller och trädkronor. Vintertid är det trivsamt inomhus.

Maten är god och snyggt presenterad. Många traditionella rätter som tex Tagliata di Manzo (nötkött i skivor), Coniglio (kanin) eller Spaghetti alla Vongole (små musslor, venusmusslor) serveras med en överraskande twist.

Dessutom har Casa E Bottega en liten butik där man kan köpa utvalda husgeråd och matvaror. Läs mer på deras hemsida https://www.ristocasaebottega.it där det också finns kontaktuppgifter för den som vill boka bord eller kolla öppettider.

/Ingrid

PS: Vi driver vår blogg helt utan ekonomiskt intresse. Den reklam som förekommer är utanför vår kontroll och väljs av WordPress som får alla reklamintäkter. /DS

English version:

Dolceacqua in the river Nervia valley north of Ventimiglia is a nice place to visit. If you get hungry during your stay in the city, there are many restaurants to choose from and one of the best is Casa E Bottega.

Well, if you want pizza you have to choose another place, but if you long for Ligurian food in modern style you will probably be happy.

Casa E Bottega is located on the square in the middle of the city on Nervia’s west side, Piazza Giuseppe Garibaldi 2. In the summer it is nice to sit outside under shady umbrellas and trees. In winter, it is pleasant indoors.

The food is good and nicely presented. Many traditional dishes such as Tagliata di Manzo (beef in slices), Coniglio (rabbit) or Spaghetti all Vongole (small clams) are served with a surprising twist.

In addition, Casa E Bottega has a small shop where you can buy selected household goods and groceries. Read more on their website https://www.ristocasaebottega.it where you also find contact information if you want to book a table or check opening hours.

/Ingrid

PS: We run our blog completely without financial interest. The advertising that occurs is beyond our control and is chosen by WordPress, who receives all advertising revenue.

Annons