Player – en film från Menton / a movie from Menton

English version follows below.

Det är alltid kul att titta på filmer där miljöerna från Rivieran är bekanta. En läsare tipsade om den danska filmen Player som till stor del är inspelad i Menton. Tack Susanne!

Filmen hade premiär 2013 och är en lättsam komedi. Den är knappast av Oscars-kvalitet och recensionerna lär ha varit ljumma. Icke desto mindre är det trevligt att få se mycket av Menton i många scener och en del goda skratt får man.

Kanske är historien på gränsen till buskis ibland. Lite överdrivet skildras frisinnade franska poliser och bisarr flygplatspersonal, men även danskarna får sin släng av sleven och beskrivs ganska raljerande.

Filmen handlar i korta drag om en dansk framgångsrik advokat som skickas på uppdrag till franska Rivieran. Där blir han skamligt sol-och-vårad och insnärjd i olagligt spel. Hjälp att ta sig ur knipan får han av en kokainsniffande gammal skolkamrat vars huvudsyssla är att ragga brudar och spela poker.

Om handlingen är lite grund så är i alla fall miljöerna intressanta. Många scener utspelar sig i Menton, både inne i staden och i hamnen med Vielle Ville, Garavan och de närmaste bergen som bakgrunden.

Player är värd att titta på, i alla fall för oss som njuter av att känna igen scener från Rivieran och speciellt Menton.

/Ingrid

(Bilderna kommer från Det Danske Filminstitut, https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/film/player-0)

English version:

It’s always nice to watch movies where we recognize places on Côte d’Azur. A blog reader suggested the Danish film Player, which to large extent is set in Menton. Thank you, Susanne!

The film had its premiere in 2013 and is an easy-going comedy. It’s hardly of Oscar quality and the reviews were apparently lukewarm. Nevertheless, it’s great to see a lot of Menton in many scenes. And you do get a few good laughs, as well.

Perhaps the story borders to slapstick, sometimes. We can enjoy slightly exaggerated portraits of liberal French policemen and bizarre airport staff, but also the Danes are described with humor and irony.

The story is in brief about a Danish successful lawyer sent to Côte d’Azur. He becomes the victim of imposters and gets involved in illegal gaming. His only rescue comes from a cocaine-savvy old schoolmate whose main pursuit is to pick up girls and play poker.

Even if the story may be a bit shallow, the environment is still interesting. Many scenes take place in Menton, both in the city and in the harbor with Vielle Ville, Garavan and the mountains as background.

Player is worth watching, at least for us who enjoy recognizing scenes from Côte d’Azur and especially Menton.

/Ingrid

(All pictures come from Det Danske Filminstitut, The Danish Film Institute, https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/film/player-0)

Annons