Restaurant La Topia, Menton

English version follows below.

För den som vill ha omväxling till restaurangerna längs havet i Menton föreslår jag ett besök på La Topia.

Det är ett lite lätt bohemisk ställe på östra sidan om olivlunden Parc de Pian, i närheten av minigolfbanan. Restaurangen är öppen under sommaren. Eftersom det vanligen varken finns pizza eller pasta på menyn är de få italienska turister som kommer hit, däremot många fransmän och nordeuropéer.

Miljön är spännande och originell, åtminstone för oss som inte är vana vid att det står en gammal veteranbil mitt i matsalen. Man sitter i en lummig trädgård med tak över huvudet om så önskas.

Maten är kanske inte i nivå med en stjärnkrog men god och tillagad med ambition. Servicen är personlig och opretentiös. Sist jag besökte La Topia var det tillsammans med mina många brittiska goda vänner, stämning var hög och det blev en sen kväll. Vi var nog de sista gästerna som lämnade…

Hälsningar från Ingrid

English version:

For those who want a change from the restaurants along the sea in Menton, I suggest a visit to La Topia.

This is a somewhat bohemian place on the east side of the olive grove Parc de Pian, near the mini golf course. The restaurant is open during summer. As there are usually no pizza or pasta on the menu, hardly any Italian tourists come here. On the other hand, many French locals and Northern Europeans visit La Topia.

The environment is interesting and original, at least for us who are not used to having an old veteran car in the dining room. You sit in a lush garden with a roof over your head, if desired.

The food may not be in line with a star awarded restaurant but still good and cooked with ambition. The service is personal and unpretentious. Last I visited La Topia, I was there with my many british friends and we had a lovely long late evening together. I think we were the last guests to leave…

Greetings from Ingrid

 

Annons