Restaurant Le Righi, St Agnes

English version follows below after the Swedish text.

Under många år har jag varit otaliga gånger i den fina byn St Agnes, se tidigare inlägg. Ofta har det blivit en härlig lunch på favoritrestaurangen St Yves. Visst har jag sneglat på den där restaurangen som ligger längst ut på klippan, Le Righi, men avfärdat den som en turistfälla. Jag tittade in för några år sedan och tyckte att det såg tråkigt ut med plastmöbler och kala väggar.

Man ska dock inte dra för snabba slutsatser, och saker kan ändras. Nyligen ville jag visa St Agnes för goda vänner men till vår bestörtning var St Yves stängt (den var fredag). Efter viss vånda bestämde vi oss för att prova Le Righi. Nöden har ingen lag.

Det blev en riktigt positiv överraskning. Idag är den här restaurangen fint inredd, har en ganska varierande meny och trevlig personal. Om man inte förväntar sig en gourmet-krog så är det här alls inget dåligt alternativ. Några av oss hade gått den branta stigen upp från Menton och att döma av portionsstorlekarna vänder sig Le Righi just till utsvultna vandrare.

Om man beställer en formule, dvs flerrättersmeny, är förrätten en fräsch buffet.

Några i sällskapet beställde in entrecôte och fick den största köttbit vi sett på länge. Den skulle räckt till minst två personer, men var god och lagom stekt med bra hemgjord friterad potatis.

Assietten med blandade Menton-specialiteter var också god men hade kanske lite för många likartade pajer.

Assiette Cannibale med carpaccio och råbiff uppskattades av några i sällskapet som också blev mätta och nöjda.

Vi hade inga barn med oss den här gången men kunde konstatera att Le Righi tycks välkomna även små gäster. I ett hörn av matsalen finns leksaker och ritmaterial. Toaletten har speciella barnsitsar och naturligtvis skötbord.

Utsikten är utan tvekan enastående. Vi satt inomhus men kunde ändå njuta av vyerna. När det är varmare och mindre blåsigt måste det vara fantastiskt härligt att äta ute på terrassen.

Vad trevligt det är att ha fel ibland!

/Ingrid

English version:

During many years I have been countless times in the beautiful village of Saint Agnes, see previous post. Often, I have had a delicious lunch at my favorite restaurant Saint Yves. Surely, I have glanced at the restaurant at the edge of the cliff, Le Righi, but dismissed it as a tourist trap. When I peeked in a few years ago it looked sad with plastic furniture and bare walls.

However, beware of quick conclusions, things can change. Recently, I wanted to show some friends Saint Agnes and to our dismay, Saint Yves was closed (it was Friday). After some trouble, we decided to try Le Righi, after all. Necessity knows no law.

It was actually a positive surprise. Today, this restaurant is nicely decorated, has a varied menu and friendly staff. If you do not expect a star-level meal, this is not a bad alternative at all. Some of us had walked up from Menton and judging by the size of the servings, Le Righi expects their guests to be hungry hikers.

If you order a formula, ie multi-course menu, the appetizer is a fresh buffet.

Some in our company ordered entrecôte and got the largest portion of meat we had ever seen. It was enough for at least two people but is was tasty and perfectly grilled with nice homemade fried potatoes.

The assortment of mixed Menton specialties was also good but offered perhaps too little variation with many similar dishes.

Assiette Cannibale with carpaccio and raw beef was appreciated by some in the company who did not leave the table hungry.

We had no children in our company this time but found that Le Righi seems to welcome also young guests. In one corner of the dining room they supply toys and drawing materials. The toilet has a special child seat and of course a changing table.

The view is undoubtedly outstanding. We had our lunch indoors but could still enjoy the scenery. When it’s warmer and less windy, it must be great to eat outside on the terrace.

It is nice to be wrong, now and then!

/Ingrid

Annons