Tyg&textil / Fabric&Textiles – La Maison d’Ursule

English version follows below.

Är det fler än jag som har letat efter bra tygaffärer på Rivieran? Här i Menton finns det bara ett par ganska små med begränsat utbud. Men, nu äntligen har jag hittat en riktigt stor och välsorterad affär i Nice, La Maison d’Ursule.

Den här affären har tyg i metervara av många olika sorter, för såväl möbler och gardiner som kläder. Här finns också ett brett utbud av sybehör och gardintillbehör. I ett hörn hittade jag en del garner för den som vill sticka eller virka.

Om du inte har lust att själv sätta dig vid symaskinen finns också färdigsydda gardiner, draperier, dukar, kuddar, handdukar, överkast, lakan och annat liknande. Dessutom tycks de ha en egen ateljé som kan sy på beställning.

När jag i höstas besökte La Maison d’Ursule för första gången fick jag intryck av att det var någon slags ganska stökig lagerförsäljning. Sen förstod jag att jag lyckats pricka en av deras tydligen återkommande realisationer. Där gick att göra bra fynd och jag hittade bland annat fina överkast till riktigt hemula priser.

Sedan dess har jag varit i affären flera gånger och vet att den vanligtvis är prydlig och välorganiserad. Jag brukar hitta det jag vill ha.

I Nice ligger La Maison d’Ursule i Saint-Isidor nära motorvägen A8 på 6 Avenue Gustave Eiffel. Kedjan är spridd över hela landet och här i närheten finns också butiker Villeneuve-Loubet, Grasse och Cannes. Läs mer på hemsidan https://www.maison-ursule.fr.

Hälsningar från Ingrid

English version:

Has anyone else been looking for good fabric & textile stores on Côte d’Azur? In Menton, we only have a few small ones with quite limited offerings. However, at last I have found a nice large store in Nice, La Maison d’Ursule.

This store has fabrics in broad varieties for furniture and curtains as well as clothes. There is also a wide range of haberdashery and curtain accessories. In a corner I found some knitting wool and other yarns.

If you do not feel like putting yourself by the sewing machine, there are also ready-made curtains, drapes, tablecloths, pillows, towels, bedspreads, sheets and the like. In addition, they seem to have their own studio that can sew on order.

When I visited La Maison d’Ursule last fall for the first time, I got the impression that this was some kind of messy stock clearance. Then I realized that I had managed to spot one of their apparently recurring sales. They offered good bargains and I found, among other things, nice bedspreads at very reasonable prices.

Since then I have been to the store several times and I know that normally it is neat and well organized. I usually find what I’m looking for.

In Nice, La Maison d’Ursule is located in Saint-Isidor near the A8 motorway on 6 Avenue Gustave Eiffel. The chain has stores all over the country and around here you also find them in Villeneuve-Loubet, Grasse and Cannes. Read more on their website https://www.maison-ursule.fr.

Regards from Ingrid

Annons