Palmsöndag / Palm Sunday

Idag är det Palmsöndag, ”Dimanche des Rameaux”, en viktig dag här i katolska Frankrike. Många beger sig till kyrkan för att skaffa sig en välsignad olivkvist eller ett vackert format palmblad. Dessa dekorerar man hemmet med fram till nästa Påsk. De välsignade kvistarna ska ge hemmet skydd. När de nya kvistarna kommer in i hemmet ska fjolårets brännas.

Har ni möjlighet, så besök en kyrka idag för den kommer att vara vackert utsmyckad.

Nu startar Stilla veckan som ju utmynnar i Påsksöndagen. Tänk på är att Långfredag inte är helgdag i Frankrike utan allt är öppet som vanligt.

Glad söndag

Önskar Elisabeth

 

Today is Palm Sunday, “Dimanche des Rameaux”, an important day here in the Catholic France. Many visit the church to get a blessed olive branch or a beautifully designed palm leaf. These decorate the home until next Easter. The blessed twigs will give your home protection. When the new twigs enter the home, last year will be burned.
If you have the opportunity to visit a church today, you will enjoy it as it will be beautifully decotated.
The Holy Week starts today, which leads us to Easter Sunday. Keep in mind, that Good Friday is not a holiday in France, and everything is open as usual.
Happy Sunday
Wishes Elisabeth

Annons