Fête du Citron – Citronfestival – Lemon Festival

Imorgon startar Citronfestivalen – Tomorrow is the start of the Lemon Festival

English version follows below.

Det är snart dags för årets Citronfestival i Menton. De sista intensiva förberedelserna pågår för fullt.

Har du tur kan du kanske lyckas se en del av citrusskulpturerna medan arbetet med dem fortfarande pågår, innan de helt göms bakom höga plåtplank. Under festivalen får du sedan betala en avgift för att komma in i Jardins Biovès och titta på allt fantastiskt som byggts av olika citrusfrukter.

Årets tema är Bollywood. Det kommer att bli väldigt spännande att se hur det illustreras med skulpturer och i korteger.

Vädret är faktiskt ganska bra än så länge. Tyvärr ser prognosen för de närmaste dagarna inte lika bra ut men vi är vana vid att det kan blåsa och regna under citronfestivalen. Det brukar bli festivalstämning ändå.

Ha det så kul bland alla citroner!

Hälsningar från Ingrid

English version:

It is time for this year’s Lemon Festival in Menton. The last intensive preparations are ongoing.

If you are lucky you may be able to see some of the citrus sculptures while they are still under construction, before they are completely hidden behind high metal fences. During the festival you will have to pay a fee to enter Jardins Biovès, to look at all the magical things built from citrus fruits.

This year’s theme is Bollywood. It will certainly be exciting to see how this is illustrated with sculptures and carneval processions.

The weather is actually quite good so far. Unfortunately, the forecast for the next few days is not as good, but we are used to wind and rain during the lemon festival. The town is usually in a jolly carneval mood, anyway.

Have fun among all the lemons!

Greetings from Ingrid

Annons