Restaurant Cocody Sun

English version follows below after the Swedish text.

Nu är sommaren här i Menton – Cocody Sun har öppnat igen!

Äntligen, säger vi som verkligen gillar den här restaurangen. Den ligger egentligen inte alls i Menton utan längs strandpromenaden i Roquebrune. Bra läge för en promenad i solen.

Under vinterhalvåret har Cocody Sun stängt. Det är ganska naturligt, för matsalen är öppen ut mot havet och säkert inte så inbjudande när det är kallt och blåsigt. I sol och värme däremot, är det underbart att sitta och titta ut över havet medan du lyssnar på vågornas brus.

Många gånger har jag bara passerat Cocody Sun och avfärdat stället som en simpel turistfälla. Vilken missbedömning! Nu vet jag att det är en restaurang med trevlig personal och utmärkt mat, förutom ett härligt läge vid strandkanten.

Ja, det ser verkligen inte märkvärdigt ut från håll men inne i restaurangen är det snyggt och prydligt. Ibland är det ganska fullt med folk, så boka bord om du till exempel vill äta din söndagslunch där.

Senast jag var på Cocody Sun åt jag Friture Mixte och min vän en spagetti aux Palourdes (Vongole). Jättegott båda delarna, precis som det brukar vara här.

Du kan äta både lunch och middag på Cocody Sun. Det kan vara bra att veta att de faktiskt serverar lättare mat, såsom sallader, även efter vanlig lunchtid dvs senare än sådär kl 14.30.

Du hittar Cocody Sun på 11 Promenade du Cap-Martin i Roquebrune-Cap-Martin. Ring +33 4 92 10 22 21 om du vill boka bord, men för det mesta går det förstås bra att bara slinka in på din promenad längs havet.

/Ingrid

English version:

Summer has come to Menton – Cocody Sun is open again!

At last, we who really like this restaurant would say. Actually, it is not located in Menton, but along the board walk of Roquebrune. Great location for a walk in the sun.

During the winter season Cocody Sun is closed. This is quite natural, because the dining area is open to the sea and certainly not so inviting when it’s cold and windy. In sunshine and warm breezes, on the other hand, it is wonderful to sit and look out over the ocean while listening to the waves.

Several times I just passed Cocody Sun, and dismissed the place as a mere tourist trap. What a misjudgement! Now I know that this is a nice restaurant with friendly staff and excellent food, in addition to its beautiful seafront location.

Yes, it certainly does not look fancy from a distance but inside the restaurant is neat and tidy. Sometimes it is quite crowded, so if you for example want to eat your Sunday lunch there it may be a good idea to book a table in advance.

Last time I ate at Cocody Sun I had Friture Mixte and my friend a spaghetti aux Palourdes (Vongole). Both delicious, just like we expected.

You can eat both lunch and dinner at Cocody Sun. It might be good to know that they actually serve light meals, such as salads, even after regular lunchtime, that is later than 14.30.

You will find Cocody Sun at 11 Promenade du Cap Martin in Roquebrune-Cap-Martin. Call +33 4 92 10 22 21 if you wish to book a table, but mostly it is ok to just drop in on your walk along the sea.

/Ingrid

Annons