Drömmen om en varm vintersol! / The dream of a warm winter sun!

img_5043-1English version follows.

Många tycker att november är en dyster månad om man befinner sig i Norden. Här i Menton är det alltid lika spännande att se hur vädret blir och hur det snabbt ändrar sig. Under de gångna två veckorna har vi haft ett förskräckligt oväder med ösregn kombinerat med praktiskt taget orkanvindar. Den kombinationen är svårslagen. Man blir sjöblöt när man sätter näsan utanför dörren och man har ingen möjlighet att skydda sig under paraply då vinden tar det direkt. img_3876Vår räddning blev en delikat långlunch med efterföljande charmig fransk film hos Ingrid med familj! Så för oss blev ovädret en underbar mysdag.

img_4943I övrigt har vädret varit gynnsamt med temperaturer mellan 10 och 15 grader. I solen kan man njuta av sin lunch utomhus längs havet. Någon dag blåste det riktigt ordentligt och vågorna slog in över strandpromenaden. img_4979Men det finns ju andra härliga promenadvägar som att till exempel följa Boulevard Garavan och njuta av utsikten över Gamla stan.

November är en underbar månad här nere som växlar mellan alla fyra årstiderna. img_4931Det är bara att följa väderomslagen. Både regnstövlar och solglasögon är ett måste! Nu kommer december som lyses upp av alla juldekorationerna, men här kan vi fortsätta att då och då njuta av lunchen ” med fötterna i sanden”. Drömmen om vintersolen blir sann!

Glad december!

Hälsar Elisabeth

img_4943English version:

Many think that November is a dreary month if you are in the Nordic countries. Here in Menton, it is always exciting to see what the weather will be like and how quickly it changes. During the past two weeks we have had a terrible storm with heavy rain combined with almost hurricane winds. The combination is hard to beat. img_4990You become soaking wet as soon as you put your nose outside the door. You have no way to protect yourself under the umbrella as the wind will get it right away. Our salvation was a delicious long lunch followed by a charming French film with Ingrid and her family! So we were lucky to get a wonderful storm day.

Otherwise, the weather has been favorable, with temperatures between 10 and 15 degrees. In the sun one can enjoy lunches outdoors even along the sea. Some day it was blowing very hard and the waves beat into the Promenade. But there are other beautiful walking paths, for example, follow the Boulevard Garavan and enjoy views of the Old Town.img_4942
November is a wonderful month down here, alternating between all four seasons. Just follow the changes in weather. Both rain boots and sunglasses are a must! Now, December is illuminated by all the Christmas decorations, but here we can continue to occasionally enjoy lunch ”with your feet in the sand.” The dream of the winter sun comes true!

Happy December!

img_4966greetings Elisabeth

Annons