Ristorante Dopolavoro Ferroviaro, Ventimiglia

English version follows below.

sveriges-flaggaNär vi letar efter en restaurang för en vanlig vardagslunch brukar vi ibland spana efter var de lokala arbetarna äter. Då hittar vi förstås inga tjusiga ställen men för det mesta vällagad mat.

På det sättet hittade vi för ett tag sedan en restaurang som vi inte varit på förut i Ventimiglia. Till höger om den stora stationsbyggnaden finns Ristorante Dopolavoro Ferroviaro.20160222_131213_resized-1

Matsalen är enkel och ganska stor. Så småningom blev den dock allt annat ödslig den dagen vi var där. Den fylldes av både kommunalarbetare (tror jag) och annan lokalbefolkning. Personalen var trevlig och servicen snabb.20160222_124148_resized

Restaurangen har en ganska omfångsrik meny och dagens utvalda specialiteter fanns på en griffeltavla. Så småningom lyckades vi översätta tillräckligt mycket för att förstå vad som gavs att välja på. Vi vågade oss inte på åsnegrytan men valde sesampanerad tonfisk respektive grillad entrecôte. Båda var perfekt lättstekta och goda tillsammans med fräsch grönsallad.20160222_131106_resized

Vi uppskattade maten och stämningen, och kommer gärna tillbaka någon annan gång när vi längtar efter en genuint italiensk vardagsmåltid.

Hälsningar /Ingrid

20160222_123321_resized

English version:

storbritanniens-flaggaWhen we’re looking for a restaurant for a regular every-day lunch, we tend to look for where the local workers eat. Of course, this way we find no fancy places but most of the time well-prepared food.

In this way we recently found a restaurant we have not visited before in Ventimiglia. Ristorante Dopolavoro Ferroviaro is situated to the right of the main railway station.

The dining room is simple and quite large. However, it was all but deserted the day we came there. It was filled by both municipal workers (I think) and other locals. The staff was friendly and the service efficient.

The restaurant has a fairly extensive menu and the daily specialties were presented on a blackboard. Eventually, we managed to translate enough to understand what was offered to choose from. We did not venture to try the donkey casserole but instead chose sesame breaded tuna and grilled entrecote. Both were perfectly prepared and well tasting with fresh green salad.

We enjoyed the food as well as the atmosphere, and will happily return another time when we yearn for an authentic Italian meal.

Regards / Ingrid

Annons