Restaurant Palais Lascaris, Castellar

English version follows below after the Swedish text.

Den lilla byn Castellar (länk till tidigare inlägg) i bergen ovanför Menton är ett bra utflyktsmål för oss. Många gånger har vi stannat där för att äta lunch på restaurangen Palais Lascaris.  20160221_131302_resized

För några månader sedan blev vi lite snöpligt avvisade av madame som alltid har serverat oss så god mat. Hon berättade att restaurangen var stängd i väntan på att en ny ägare skulle ta över ruljansen. Vår besvikelse var stor – skulle vi nu förlora ett favoritställe?

Till vår glädje upptäckte vi dock idag, när vi passerade på väg hem från en vandringstur i bergen, att Palais Lascaris var öppet igen. Vi gick förstås in för att undersöka vad de nya ägarna kunde ha gjort av stället.20160221_120212_resized

Allt såg väldigt bekant ut i restaurangen. Menyn var densamma som tidigare, inredningen lika kitschigt charmig och utsikten lika vacker ner över Medelhavet. Den enda skillnaden som vi kunde upptäcka var att personalen var ny och att de gamla dammiga bordsdekorationerna var utbytta mot nya plastblommor.20160221_121228_resized

Vi beställde in kanin i senapssås och assietten med Castellar-specialiteter. Det smakade lika gott som det alltid har gjort. Om vi förstod saken rätt, så arbetar den gamla ägaren fortfarande i köket. Kanske kommer den nya ägaren att så småningom sätta sin egen prägel på menyn, så det blir spännande att se hur det utvecklas. 20160221_131319_resized

Vi känner oss dock trygga med att Palais Lascaris kan förbli en bra plats för en välförtjänt rast efter långa vandringar i bergen ovanför Castellar och ett utmärkt promenad-mål nerifrån Menton för en god lunch.

/Ingrid

English version:

The small village of Castellar (link to an earlier post) in the hills above Menton is a populat place to visit for us. We have often come there to eat lunch at the restaurant Palais Lascaris.20160221_120208_resized

A few months ago we were sadly rejected by madame, who has always served us so very good food. She told us that the restaurant was closed while waiting for a new owner to take over the business. Our disappointment was great – would we now lose a favorite place to eat?

However, to our delight we today discovered, when we passed on the way home from a mountain hike, that Palais Lascaris was open again. Of course, we wanted to find out what the new owners could have done with the place. 20160221_120650_resized

Everything looked very familiar in the restaurant. The menu was the same as before, the interior just as charmingly kitschy and the view just as beautiful over the Mediterranean. The only difference we could discover was that the staff was new and that the old dusty table decorations were replaced with new plastic flowers.20160221_120223_resized

We ordered the rabbit in mustard sauce and the plate with Castellar specialties. It all tasted as good as before. If we understood correctly, the previous owner still works in the kitchen. Perhaps the new owner eventually will change the menu, and it will be interesting to see how it develops. We feel confident that Palais Lascaris can remain a good place for a well deserved lunch after a long hike in the mountains above Castellar or a nice walk from downtown Menton.

/Ingrid

Annons