Vårskidåkning i Limone – Spring Skiing in Limone

English version follows below.

Det börjar så smått kännas som att sommaren är på väg här nere vid Medelhavet. Trots det går det fortfarande att njuta av skidåkning alldeles i närheten. Kontrasterna paradis!20150401_134720_resized

En tidig aprildag tog jag och min vän bilen upp till Limone. Det tar bara drygt en timme att köra dit men vi hade tyvärr otur och fick vänta i mer än tjugo minuter på att få passera igenom (den enkelriktade) Tende-tunneln. Under tiden upptäckte vi dock att det tycks pågå ett bygge av en ny tunnel. Fantastiskt, tydligen ska det så småningom bli mycket enklare och snabbare att passera genom berget på gränsen mellan Frankrike och Italien. Vi håller tummarna för att bygget snart blir klart.20150401_091640_resized

På södra sidan om tunneln var det full vår med blommande mandelträd, forsythia och blåsippor. På norra sidan i Limone var det fortfarande fullt med snö, som tur var. Den trevlige mannen i skiduthyrningen sa att skidsystemet ska vara öppet i ytterligare flera veckor, men vi undrar om snön verkligen kommer att hålla så länge – nu är det riktigt varmt när solen skiner. Snart är det ju dessutom påskhelg med massor med besökare som sliter på pisterna.20150401_110036_resized

För oss var förhållandena utmärkt bra. Strålande solsken från en klarblå himmel, så gott som vindstilla, rikligt med välpreparerad snö i backarna och inga som helst liftköer. Vi hann med massor med skidåkning runt om i hela systemet. Förutom att det är skönt att slippa stå och vänta för att åka upp med liftarna är det också väldigt behagligt att vara nästan ensam i backarna. Jag blir en mycket modigare skidåkare när inte andra åkare är i vägen.20150401_110107_resized

Självklart hann vi också med en god lunch på favoritrestaurangen Chalet la Grögia. Någon har sagt att det konstiga namnet betyder snigel på lokal dialekt, det kanske är sant? Svalkande öl för att släcka törsten efter hårt åkande hela förmiddagen och sottofiletto respektive insalatono för att ladda ny energi – högst njutbart på en solig terrass.20150401_120938_resized

Vi hade en underbar lång dag i soliga Limone där vi kunde njuta av både skidåkningen och den vackra naturen. Det här var förmodligen sista skiddagen för säsongen. En härlig avslutning! Nu blir det Medelhavsliv och sköna vandringar i sommarvärmen i bergen längs kusten.20150401_113005_resized

Läs mer om skidåkning nära Rivieran på sidan Skidåkning – Skiing.

Hälsningar från Ingrid

English version:

It is starting to feel like summer on Côte d’Azur. Even so, you can still enjoy skiing nearby. A paradise of contrasts!20150401_110048_resized

An early April day me and my friend took our car up to Limone. It takes just over an hour to drive there but we had bad luck and had to wait for more than twenty minutes to get through he (one-way) Tende tunnel. Meanwhile, we discovered that construction of a new tunnel is going on. Apparently, it will eventually be much easier and faster to pass through the mountain on the border between France and Italy. We keep our fingers crossed that it will soon open.

On the southern side of the tunnel it was full spring with blooming almond trees, forsythia and hepatica. On the north side in Limone the mountains were still full of snow, luckily. The nice man in the ski rental told us that the ski system will be open for several more weeks, but we ask ourselves if the snow really can last that long – it’s really hot when the sun shines. Furthernore, the Easter weekend is coming on with lots of visitors to wear the slopes.20150401_113014_resizedFor us, the conditions were excellent. Bright sunshine from a clear blue sky, almost no wind, plenty of well prepared snow in the slopes and zero waiting time by the lifts. We covered lots of skiing throughout the entire system. It’s nice not having to wait to go up with the lifts, and it is also very pleasant to be almost alone on the slopes. I am a much more daring skier when no others are in the way.20150401_121604_resized

Of course we also had a good lunch at favorite restaurant Chalet la Grögia. Someone has said that the strange name means snail in local dialect, perhaps it is true? Chilled beers to quench the thirst from tough skiing all morning and sottofiletto respective insalatono to download new energy – most enjoyable on a sunny terrace.20150401_120954_resized
 We had a wonderful long day in the sunny slopes of Limone, enjoying the exercise and the scenery. This was probably the last skiing of the season. A beautiful ending! Now we will enjoy hikes in the summer heat in the mountains along the coast.
Learn more about skiing close to Cöte d’Azur on page Skiing – Skiing.
Regards from Ingrid
Annons