Nya vinet / The new vine 2014

IMG_9205Igår var det dags för den årliga lanseringen av Beaujolais Nouveau. Det ska vara den tredje torsdagen i november.  Traditionen  startade i Beaujolais 1947. Givetvis ville jag prova det nya vinet igår och det smakade som jag tycker att det brukar, ganska surt…men i ärlighetens namn hör inte Beaujolais-viner till mina favoriter även om de har några år på nacken. IMG_9207

Däremot blev jag mycket glatt överraskad av årets Toscanska vin som gick att smaka redan i förrgår i Ventimiglia. IMG_9206

Det var det franska vinets motsats och smakar lite sött och passar perfekt som apéritif. Vi inhandlade ett par flaskor hos vår vinhandlare i Ventimiglia och fick betala knappt 5 euro per flaska. IMG_9218Prisvärt tyckte vi. I kväll till kaningrytan blir det emellertid ett mustigare vin!                                                                               Bon Week-end säger Elisabeth

English version                                                                                                                                                                            

Yesterday it was time for the annual release of Beaujolais Nouveau. It will always be the third Thursday of November. The tradition started in the Beaujolais 1947. Of course, I wanted to try the new wine yesterday and it tasted like I think it is usually does, quite ruff … but in all honesty Beaujolais wines are not my favorites even though they are a few years old. 

However, I was very pleasantly surprised by this year’s Tuscan wine that we got to taste already the day before yesterday in Ventimiglia. 

It was the French wine contrast and tastes slightly sweet and is perfect as an apéritif. We purchased a few bottles of our wine merchant in Ventimiglia and had to pay hardly 5 euros per bottle. Good value for money,                we thought. Tonight we will serve rabbit stew with a richer wine!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Bon Week-end says Elisabeth

 

Annons