Spännande utställningar i Menton / Interesting exhibitions in Menton

IMG_8780

 

 

Så har jag också kommit ner till vår Pärla och håller med Ingrid om att det är underbart att få förlänga sommaren.

Även jag längtar efter sköna vandringar och promenader längs havet men om regnet eller vindarna förebådar hösten kan det vara mysigt att krypa in på ett museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Därför vill jag slå ett slag för två spännande utställningar.

IMG_8757Den första brådskar om man vill hinna med. Det är målningar av James Rassiat, fransk målare (1909 – 1998). Bilderna är väldigt lockande och lätta att ta till sig och motiven är i huvudsak hämtade från Afrika, Frankrike och Indokina. Utställningen varar till 20 oktober på Musée Carnolès. Där är det alltid gratis inträde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8765IMG_8768Bakom museet ligger den härliga lunden med allsköns citrusfrukt-träd som skapades 1970 och nu betår av 340 träd av 137 arter, bara det är värt en promenad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8747På Musée Cocteau – Collection Wunderman, uppmärksammar man att det 50 år sedan Jean Cocteau avled. Utställningen som nästan redan varat ett år och tituleras: ”Cocteau, Matisse Piccasso, mediterranéens” håller på till den 3 november.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8745När man går för att se Cocteau kan man först börja på det lilla Cocteau-museet som ligger i Bastiljonen. Där köper man en biljett för 8 euros och dessutom med rabatt för pensionärer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8748Biljetten gäller sedan även gäller för Collection Wunderman under samma dag.

Observera att museerna är stängda på tisdagar och har gratis inträde  första söndagen i varje månad. Musée Carnolès har stängt mellan 12 – 14.                                                                                                                                                                                           Hälsar Elisabeth

 

 

 

 

 

 

 

 

English version:

 

I have also come down to our Pearl and agree with Ingrid that it’s wonderful to prolong summer here. While I long for beautiful hikes and walks along the sea, if the rains or winds come with the fall, it is always nice to enter into a museum.

Therefore, I want to suggest two exciting exhibitions.

IMG_8763The first is pressing if you want to catch it. It concerns paintings by James Rassiat, French painter (1909-1998). The pictures are very alluring and easy to take in with the motives mainly drawn from Africa, France, or Indochina. The exhibition runs until October 20 at the Musée Carnolès. Entry is always free. Behind the museum there is a beautiful grove of citrus trees that was created in 1970 and is now composed of the 340 trees with 137 species; and it alone is worth the walk.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8752The Museum Jean Cocteau collection Séverin Wunderman, pays attention to the 50th anniversary of Jean Cocteau’s death. The exhibition, which has already lasted almost a year and is titled: ”Cocteau, Matisse, Picasso méditerranéens,” is on until 3 November.

When you go to see Cocteau, one can first start at the small Cocteau Museum located in the Bastiljon, where you buy a ticket for 8 Euros with discount for retirees. The ticket is also valid for the Séverin Wunderman Collection during the same day.

Note that museums are closed on Tuesdays and have free admission the first Sunday of each month and that Musée Carnolès closes for lunch.                                                                                                                                                                              Greatings Elisabeth

 

Annons