Utvalda italienska delikatesser / Assorted Italian Delicacies

Now and then you may prefer to stay at home for supper instead of going to a restaurant. It could be a problem if you, like me, are not particularly fond of cooking, especially not on a warm sunny evening here on Côte d’Azur. The English text continues below…

Ibland vill man inte gå 20140818_193205_resizedut på restaurang utan det är rätt skönt att äta middag hemma. Då kan det vara ett problem om man är som jag, och inte är särskilt road av att laga mat, speciellt inte en varm sommarkväll här nere på Rivieran.

Nåja, det är inget problem i själva verket. Här finns så fantastiskt många färdiglagade delikatesser att köpa och ta med hem. Jag skrev ju nyligen om mataffären Conad i italienska Latte, och häromdagen avnjöt jag tillsammans med goda vänner en härlig buffé på en massa godsaker därifrån.

Jag kan inte låta bli att dela med mig av några bilder för att inspirera alla er som läser. Vad sägs om olika slags skinka? Ser inte buffelmozzarellan med nyplockad basilika god ut? Tunna skivor av bifftomat med gremolata eller pesto på ser enkelt ut men smakar gudomligt. Några olika grönsakspajer till är smaskens.

Små pepparfrukter färserade med tonfisk, sardeller och kapris går inte heller av för hackor. Soltorkade tomater, oliver och inlagda kronärtskockshjärtan är också aptitretande. Det går alltid att hitta fräscha grönsaker och just nu är ruccola med småtomater och god olivolja ett bra val. De plommonformade rödlökarna är milda och jättegoda.

Till allt detta goda passade det mycket bra att avsluta med några fina ostar och att dricka en mogen Barbaresco från favoritgården Boffa.

Man behöver inte alltid vara mästerkock för att ordna en härlig måltid. Hälsningar från den lata kocken Ingrid

20140818_193214_resized20140818_193237_resized20140818_193226_resized20140818_193233_resized20140818_193318_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140818_193219_resized20140818_193258_resized20140818_193335_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English version:

Well, it is really not an overwhelming problem. We can find a lot of ready made delicacies in the stores around us, to bring home. I recently wrote about the shop Conad in Italian Latte, and some days ago I gathered some friends to enjoy a wonderful buffet of numerous goodies from this place.

I can not help sharing some tempting photos. What about an assortment of ham? Doesn’t the mozzarella with freshly picked basil look nice? Thin slices of tomato with gremolata or pesto may look plain but taste lovely. Different kinds of vegetable pies go well together with all this.

Small pepperonies stuffed with tuna, anchovies and capers are hard to resist. Sun dried tomatoes, olives and artichoke hearts as well. It is always easy to find fresh vegetables, and right now a good choice is rocket salad with cocktail tomatoes and a nice olive oil. The plum shaped red onions are mild and wonderful.

A great final is some nice cheese. Together with all these delicacies we enjoyed a fantastic Barbaresco from the favorite vineyard Boffa.

It is not always necessary to be a star chef to be able to serve a good meal. Regards from the lazy chef Ingrid

Annons