Bar La Grotta – Nyheter / News

20140816_111211_resizedNews about Bar La Grotta, our favorite café in Italy just by the border. The English text continues below…

Nyheter om Bar La Grotta, vårt favoritcafé på andra sidan italienska gränsen.

Vi tog en promenad längs Boulevard de Garavan och fortsatte in i Italien för att ta en paus på La Grotta. Det är ju den ideala starten på en vistelse här nere i Menton, se tidigare inlägg. Det är härligt att vara här!

20140816_104709_resizedSom vanligt var det mycket folk på cafét men vi hade tur att få plats vid ett av borden med underbar utsikt över havet och Menton. Vi kände inte igen personalen men tänkte att de flitiga ägarna kanske tagit semester för en gångs skull. Kaffet var hur som helst utmärkt gott, som alltid.

Sen upptäckte vi att ”Eurodrink-butiken” var helt tömd. Det fanns inte en tillstymmelse till sprit- och vinflaskor eller alla de italienska matvaror som förr fanns till salu invid cafét. Vi började förstå att något var på gång.

Den trevliga kyparen kunde berätta att La Grotta nu har nya ägare och att de ska öppna en restaurang i den tidigare butikslokalen. Det låter lovande, läget är inte illa och vi håller tummarna för att det blir bra och trivsamt. Vad vi kunde förstå ska restaurangen öppna i december, så vi får ge oss till tåls några månader.

20140816_110504_resizedÄr det någon som vet mer?

Hälsningar från Ingrid

English version:

We took a walk along Boulevard de Garavan and continued in to Italy for a rest at La Grotta. The ideal start of a visit in Menton, see my earlier post. It is great to be here!

As usual, the café was crowded but we were lucky and got one of the tables with the marvellous view over the sea and Menton. We did not recognize the servants but assumed that the hard working owners were on vacation, for once. Anyhow, the coffe was delicious, as always.

Then we noticed that the ”Eurodrink shop” was totally empty. Not a trace of 20140816_110513_resizedwine, spirit or all the Italian food that used to be sold by the café. We realized that something was going on.

The charming waiter told us that the café now has new owners. They plan to open a restaurant where the shop has been. Promising news, the location is not bad. We really hope that this will be a nice place. Evidently, the restaurant will be opened in December, so we have to be patient.

Does anyone of you have more info about this?

Regards from Ingrid

 

 

Annons