Olivlunden, Parc du Pian

IMG_7702Äntligen känner jag mig åter hemma! Efter ett halvt år av renoveringar så har vi äntligen kunnat sätta ner våra bopålar igen. Nu ska det väl vara för gott…det känns verkligen så. Nu har lugnet infunnit sig och jag kan åter, med ojämna mellanrum, uppta mitt bloggskrivande, lagom till Midsommar.IMG_7693 I Menton finns ett underbart jättestort allmänt vardagsrum och det är den stora vackra Olivlunden, Le Parc du Pian. Parken ligger i Garavan mellan havet och Boulevard de Garavan. Den är alltid öppen dagtid och är ett perfekt ställe för att ställa till stora fester! IMG_7699Varför tränga ihop sig i en lägenhet när man kan ha kalas ute i det fria, med utrymme för barnen att springa runt och dessutom spilla hur mycket saft som helst utan att någon blir irriterad! IMG_7700

 

 

Här kan vännerna spela Boule eller varför inte ”Kubb”. Ta bara med en liten pick-nick så har man heldagen fixad! IMG_7694Andra njuter av att sitta i skuggan av ett olivträd och läsa en god bok.

 

 

 

IMG_7696

 

 

 

 

 

Vill man ha en lite mer organiserad samvaro så ligger det en mini-golfbana med tillhörande restaurang i Olivlunden. Här finns plats för alla utan att man störs eller stör.

IMG_7701 Till och med kärleksparen kan hitta en lite vrå för sig. Nu när sommaren och värmen kommer är lunden det rätta stället om man vill få lite svalka och skydd mot solen. Vi ses där även om det först blir till hösten när ni är tillbaka i Pärlan!

Hälsar Elisabeth

 

 

 

Finally I feel at home again! After half a year of renovations, we have finally been able to settle down in our abode again. Now, it may well be for good … it really feels like that. Now the tranquility has set in, and I can return, at irregular intervals, to resume my blog writing, just in time for Midsummer.

In Menton, there is a wonderfully huge “public living room,” namely the big beautiful olive grove, “Le Parc du Pian”. The park is located in Garavan between the sea and the Boulevard de Garavan. It is always open during daylight and is a perfect place to arrange large parties! Why crowd together in an apartment when you can have kids’ parties out in the open with space for kids to run around and spill any amount of juice without anyone getting annoyed! Here, the friends play Boule and why not ”Kubb”. Just bring a small picnic along and you have the full day arranged! Others enjoy sitting in the shade of an olive tree and read a good book. If you want a little more organized get-together, there is a mini-golf course with associated restaurant in the Olive Grove. There is room for all without disturbing anyone or being disturbed. Even loving couples can find a little nook for themselves. Now that the summer sun and the heat is arriving, the grove is the perfect place if you want to get a little coolness and protection from the sun. See you there, even if it is not until the fall that you will be back here in The Pearl!

Greetings from Elisabeth

Annons