Ovanför Super Garavan / Above Super Garavan

We have always been aOLYMPUS DIGITAL CAMERA bit curios about the houses that we have seen high up on the mountain side above Menton Garavan, close to the Italian border. The English version continues below after the Swedish text…

Vi har alltid varit litet nyfikna på de små husen vi ser högt upp på bergssidan ovanför Menton Garavan mot Italienska gränsen.

En solig ljummen dag som denna passade det bra med en promeOLYMPUS DIGITAL CAMERAnad för att utforska litet mer. Vi tog trappan upp förbi nya kyrkogården Cimitière du Trabuquet, gick längs Chemin de la Calle Superieure, Route du Super Garavan, passerade under motorvägen och in på den snirklande Piste de la Giraude. Vi bestämde oss för att skylten ”Acces Interdit” nog bara gällde motorfordon och fortsatte uppåt.

Det är en härlig tur för den som vill ta en långpromenad på bekväma vägar utan stora strapatser. Utsikten över Menton är fantastisk, det är frodigt och grönt uppe på bergssidan, fåglarna kvittrar, den första mimosan har just börjat blomma och det finns förstås alltid bougainvillea att beundra.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ganska stor kontrast mot det gråkalla Sverige som vi nyligen lämnade.

Vägen slutar i en vändplan vid de ensligt belägna stenhusen med den lodräta bergssidan mot Italien som bakgrund. Nu vet vi hur de ser ut på nära håll, också. Nyfikenheten är stillad.

Hälsningar Ingrid

English version:

Today has been sunny and mild, perfect for a walk to discover some more. We took the stairs up past Cimitière du Trabuquet, walked along Chemin de la Calle Superieure, Route du Super Garavan, past under the highwy and in to the criss-crossing Piste de la Giraude. We decided that ”Acces Interdit” only was relevant for motor vehicles, and continued upwards.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is a great tour when you feel like taking a long walk but do not want to climb mountain trails. The view over Menton is amazing, the hills are green and lush, the birds sing, the first mimosa is in full bloom and there are always plenty of beautiful bougainvillea to admire. In other words, quite a change to the grey and cold Sweden that we just recently left.

The road ends at a turning area and a number of small remotely located stone cottages facing the vertical mountain side towards Italy. Now we know what they look like up close. We have satisfied our curiosity.

Regards, Ingrid

 

 

 

 

Annons