Restaurant la Table d’Oc, Menton

20131116_130341_resizedFör ett tag sedan upptäckte jag en (för mig) ny restaurang i Menton – La Table d’Oc på rue du Vieux Collège. Den har blivit en favorit. Elisabeth skrev om den redan för drygt ett år sedan i inlägget ”Eureka”, 11 oktober 2012

Some time ago I found a new (for me) restaurant in Menton – La Table d’Oc on rue du Vieux Collège. It has become one of my favourites.The English text continues below….

En god vän föreslog restaurangen men jag hittade den nästan inte. Den ligger ganska anonymt på en tvärgata till rue Saint Michel, har inga tydlig20131116_132618_resizeda skyltar och inte ens någon riktigt  lockande meny utanför entrén. Låt er dock inte avskräckas, här kan ni få riktigt god fransk mat till högst rimliga priser.

Om du inleder med en aperitif får du också små smarriga amuse-bouche. Vad sägs sedan om en meny bestående av köttig lantpaté serverad direkt ur formen, saftigt grillat ankbröst och ljuvligt len chokladmousse? Eller varför inte tartar på pilgrimsmusslor, oxfilét med svampsås och crème caramel? IMG-20131114-WA0009_resizedKanske hellre en halv färsk hummer, lammkotlett och profiterol?

Det finns många fler rätter att välja bland och kvaliteten verkar vara jämn och god.IMG-20131114-WA0005_resized Läs mer på vår sida om ”Restauranger”!

Smaklig måltid! Hälsningar, Ingrid

English:

Elisabeth wrote about this restaurant earlier in the post ”Eureka” on 11 October 2012. I could still hardly find it. It is quite anonymously located on a crossroad to rue Saint Michel, has no big signs and not even a really tempting menu outside the entrance. However, don’t be discouraged. At this place you will be served excellent french food at quite reasonable price.

If you start with an aperitif you will be served a set of tasty small amuse-bouche. Then, what about a delicious pâté de campagne, juicy duck brest and smooth chocolate mousse? IMG-20131114-WA0002_resizedOr why not tartar Saint Jaques, filet de boeuf with mushrooms and crème caramel? Or maybe you prefer a half fresh lobster, lamb chops and profiterol?

You have a lot more to chose from in the menu and the quality seems to be consistent and high. Read more on our page ”Restaurants”!

Have a nice meal! Regards, Ingrid20131114_154308_resized - Kopia

Annons