Il Cippo Mortola, Brava, Brava Cinzia!!

IMG_5733Äntligen fick vi möjlighet att gå upp från Menton till Mortola för att äta lunch på Taverna Il Cippo som nu Cinzia och hennes föräldrar återtagit efter det att Amina och Nello dragit sig tillbaka för en välförtjänt pension. Det var ett glatt återseende och roligt att se att Cinzia verkligen iklätt sig rollen som ”la Patronne”. Vädret har ju varit väldigt varierande och kallt här de senaste veckorna men vi var ett drygt tiotal personer som hittat tillbaka för att uppmuntra familjen som nu övertagit tyglarna sedan den 13 december. Vi förstod att det hade varit ganska lugnt under denna tid, vilket gör att menyn ännu inte är lika varierad som tidigare. Men desserterna som är Cinzias specialitet är lika många som vi är vana vid. Kikärtsbollarna är kvar och man har sedan valt att servera en förrätts-tallrik med olika specialiteter. Pastarätterna är kvar och även huvudrätterna med kanin eller vildsvin! Så med andra ord, allt är i stort sätt som förr och vi tror att det nya året 2014 blir ett lyckosamt år för Cinzia och hennes mysiga Taverna!

Även för er som inte bor i Menton kan jag rekommendera en utflykt hit upp. Det är den närmaste italienska genuina familjetavernan från Nice sett! Glöm inte arr ringa för att beställa bord och framför allt för att höra att de har öppet! Grazie, tack Cinzia, vi är mycket snart tillbaka! Tel: 0039 0184 38141                                                                                  Hälsar Elisabeth

At last, we got the opportunity to go up from Menton to Mortola to eat lunch at the “Taverna Il Cippo”, which Cinzia and her parents have taken over since Amina and Nello have started a well-deserved retirement. It was a happy reunion and nice to see that Cinzia really has taken on the role as “la patronne.” The weather has been very varied and cold here the last few weeks but we were more than a dozen people who found our way back to encourage the family who now has assumed the reins since December 13. We understood that it had been pretty quiet during this time, which means that the menu is not yet as varied as before. But the desserts, which are Cinzia’s specialty, are as plentiful as we are accustomed to. The chickpea balls are still served and they have additionally chosen to serve a starter platter with various specialties. The pasta dishes are still available as are the main dishes of rabbit or wild boar!  So, in other words, everything is as before, and we keep our fingers crossed that the New Year 2014 will be a successful year for Cinzia and her cozy Tavern!

I can recommend a trip up here even for those of you who do not live in Menton. It is the closest genuine Italian family tavern between here and Nice! Do not forget to call ahead to order a table and above all to hear whether they are open! Grazie, thank you Cinzia, we will be back soon! Regards Elisabeth

IMG_5732

Annons