Snart jul i Menton / Waiting for Christmas in Menton

20131121_171747_resizedJavisst, det är slutet av november och snart advent. Det är klart att även Menton-borna vill ha litet julstämning.

Yes, it is already end of November. Naturally, also people in Menton want to create their Christmas spirit. The English version continues below after the Swedish text….

Jag måste ändå erkänna att det fortfarande efter ganska många år känns förunderligt med alla krockande intryck. Palmer och turkosblått hav (fortfarande ganska varmt) tillsammans med isblå jullampor över gatorna. Blommande bougainvillea tillsammans med blinkande julgranar. Mognande citru20131120_164434_resizedsfrukter på grönskande träd tillsammans med fasadklättrande tomtar. Julpynt till försäljning tillsammans med strandväskor och trädsgårdsprydnader (julpyntet började för övrigt säljas här redan i september).

Nåja, det är ju egentligen inget konstigt med det och absolut inte fel! Visst är det vackert med en vit jul men möjligen ganska kallt med underkylt regn och nare. Det är ju faktiskt riktigt härligt att kunna njuta av ljumma vindar, soliga medelhavsstränder och grönskande berg medan vi väntar på tomten.

Hoppas du har en härlig 20131122_161414_resizedinledning på advent var än i världen du befinner dig!

Hälsningar från Ingrid

English:

I still have to admit that even after many years I find it peculiar with all conflicting impressions. Palm trees and azur colored sea (still quite warm) together with ice blue lamps as street ornaments. Bougainvillea in full bloom together with flashing Christmas trees. Ripening citrus fruits among green leaves together with Santa Claus climbing on house walls. Christmas decorations for sale together with beach bags 20131121_160935_resizedand garden decorations (by the way, the Christmas decorations have been on sale since September).

Well, in fact it is not strange at all and absolutely nothing wrong! Of course it is beautiful with a white Christmas but it can be cold with freezing rain and biting wind. It is indeed quite wonderful to be able to enjoy warm winds, sunny Mediterranean beaches and green lush mountains while waiting for Santa Claus.

I hope you have a wonderful time waiting for Christmas, wherever you are in the world! 

Regards from Ingrid20131122_162649_resized

Annons