Gränder i Mentons gamla stad – Alleys in the Old Town of Menton

20130908_121124_resizedMenton må vara Frankrikes pärla (enligt 1800-talsgeografen Élisée Reclus) och Mentons pärla är tveklöst den gamla stadskärnan. Här delar jag med mig av bilder på några favoritgränder.

Menton may be the Pearl of France (according to the 19th century geographer Élisée Reclus) and the Pearl of Menton is definitely the Old Town. I want to share the pictures of some of my favourite alleys with you. The English version follows below after the Swedish text…

20130908_141059_resizedHur många gånger jag än traskar genom gamla stan i Menton, så upptäcker jag nya små vrår och gränder. Dessutom lyckas jag ofta gå vilse och irrar mig in på någon liten återvändsgränd, men det ordnar sig ju alltid till slut. Går jag bara neråt så kommer jag till slut till havet, och väjer jag att gå uppåt så hamnar jag vid den gamla kyrkogården Vieux Chateau.

Det är absolut värt att ta sig tid att utforska gamla stan. Här finns mängder med charmiga hus och gator. Staden har under de senaste åren rustat upp VA-systemet och därför har de flesta gränder ganska ny fin stenbeläggning. Visst finns det fortfarande en hel del ruffiga byggnader kvar men det pågår en ständig varsam renovering av hus efter hus.

Ta en vandring upp och ner längs de smala gränderna och njut av skönheten i denna lugna och intressanta del av Menton!

20130908_121244_resizedHälsningar från Ingrid

Even if I walk a lot through the old town of Menton, I still keep finding new corners and alleys. I even still manage to get lost but never for very long. If I keep walking downhill, I know that I will sooner or later come down to the sea, and when I walk uphill I will end up by the old cemetery, Vieux Chateau.

I20130908_121156_resizedt is absolutely worth the effort to explore the old town. You find a lot of charming houses and streets. The authorities have lately upgraded the water-and-waste-systems which means that most alleys are set with new nice paving stones. Of course, there are still some shabby buildings around but one after another the houses are beeing carefully renovated.

Take a stroll up and down the narrow streets and enjoy the beauty of this peaceful and interesting part of Menton!

Regards from Ingrid

20130908_150948_resized20130908_151147_resized20130908_151044_resized20130908_150752_resized

Annons