En biltur genom Frankrike – A Drive Through France

Fördelen med franska strejker är att vi nu måste transportera ner vår lilla bil till Menton igen (se inlägget fr20130718_093221_resizedån 14 juni). Det var inte riktigt så vi hade tänkt oss vår sommar, men en resa genom Frankrike kan ju vara trevligt. Skanör, Skodsborg och Limburg var som alltid gästfritt. Belgien var svårt att undvika men faktum är att sträckan genom Ardennerna är vacker. Sen låg Frankrike framför oss och vi improviserade oss söderut mestadels längs mindre vägar och utanför de större städerna.

A positive side to French strikes is that we now had to take our little car back to Menton again (see the post from June 14th). This was not as we had planned our summe20130718_134515_resizedr, but a tour through France can be nice. Skanör, Skodsborg och Limburg showed, as always, their hospitality. Belgium was hard to avoid but the trip through the Ardennes is really very beautiful. France was ahead of us and we improvised our way south, 20130718_142628_resizedmostly along smaller roads and outside the big cities.

Vår resa gick igenom regionerna Champagne-20130719_155432_resizedArdenne, Bourgogne, Auvergne, Rhône-Alpes ner till PACA. I de trakterna var det svårt att undvika litet vinprovning och dito inköp. Vårt första stopp var i byn Luvois i Champagne, sen hittade vi en trevlig odlare i Chablis utanför Tonnerre, visst blev det några flaskor i Sancerre som ligger vackert på en kulle med utsikt över fälten (”bara vin”?) och på slutet av vår resa svängde vi förbi Vacqueras.

Our tour went through the regions Champagne-Ardenne, Bourgogne, Auvergne, Rhône-Alpes down to PACA. It was hard to avoid some wine tasting and collection. Our first stop was Luvois in Champagne, then we found a nice wine maker in Chablis outside Tonnerre, we added a few bottles in Sancerre wh20130717_180501_resizedich is beautifully situated on a hill facing the surrounding fields and at the end of our trip we passed Vacqueras.

Vi såg många kanaler, den första var Canal de Bourgogne i den lilla byn Dannemoine, och blev riktigt sugna på att göra en kanalresa nästa gång. Lusten blev inte mindre när vi såg båtarna på Canal Lateral a20130718_150445_resized la Loire.

We saw a lot of canals, the first was Canal de Bourgogne in the little village Dannemoine, and became quite intested in making a canal tour next time. This increased when we saw the boats on Canal Lateral a la Loire.

Vi upptäckte många små charmiga ställen. Kaffet på torget i Toucy smakade gott. Auvergne visade sig vara en fantastiskt vacker höglänt region. I den avsides byn Sauxillanges fick vi till vår stora förvåning en superb middag på den lilla restaurangen Julien Chaput. Vackra slott dök upp då och då, t ex utanför Vernet-la-Varenne.

We fund many charming places. The coffee in Toucy was excellent. Auvergne turned out to be a beautiful high altitude region. In the little rural village Sauxillanges we were surprised by a delicious dinner at the small restaurant Julien Chaput. Lovey castles came in view now and then, e.g. close 20130718_114458_resizedto Vernet-la-Varenne.

En oplanerad lugn biltur genom Frankrike kan vara härlig, vi ska nog göra om det för att upptäcka nya delar av detta förtjusande land.

An unplanned slow drive through France can be wonderful, we plan to do it again to explore new parts of this charming country.

Hälsningar / Regards

Ingrid

20130719_083646_resized

 

Annons