Raka spåret till St Agnes – Straight Line to St Agnes

20130610_124417_resizedDet är kul med nya upptäkter! Vi tycker att vi under åren har hunnit pröva de flesta vandringsstigarna i bergen ovanför Menton men idag hittade vi faktiskt en (för oss) alldeles ny väg. Vi tog oss upp till St Agnes den kortaste vägen (tror vi).

It is great with new discoveries! During the years we have experienced most of the hiking trails in the mountains above Menton but today we found a (for us) brand new20130610_121118_resized one. We walked the shortest trail (we believe) up to St Agnes.

Nerifrån stan gick vi upp längs Avenue des Allies i Borrigodalen, upp på åsen mellan höghusen via Suilet och Chapelle Ste Lucie, över motorvägen (som där går i en tunnel) och så småningom på stigen ”rakt” upp till St Agnes. Föralldel, stigen är så småningom inte alls rak utan i stället ganska zick-zackande eftersom det bitvis är rejält brant. Hur som helst, det är en härlig vandring på bra underlag med underbar utsikt.

From downtown w20130610_124946_resizede walked up along Avenue des Allies in the Borrigo valley, up on the ridge between high rise buildings via Suilet and Chapelle Ste Lucie, over the freeway (which goes through a tunnel) and along the trail ”straight” up to St Agnes. By all means, the trail isn’t exactly straight but more of zic-zac while the terrain becomes rather steep. Anyway, this is a wonderful tour on comfortable grounds with marvellous views.

Visst kändes det litet tufft att blicka nästan rakt upp på St Agnes och tänka att det är dit upp vi ska. Väl där uppe var vi desto nöjdare. Efter den två timmars ganska svettiga vandringen är man absolut förtjänt av en rejäl lunch på någon av stadens restauranger men vi var spartanska idag och nöjde oss med en sval öl.20130610_123745_resized

Yes, it was a bit hard to look straight up towards St Agnes, realising that ths was the target of our walk. Reaching this target felt good! After two hours sweaty hiking you certainly deserve a good lunch at one of the town’s restaurants, but today we very moderately contented ourselves with a cool beer.

Från St Agnes finns många alternativ. Man kan förstås ta bussen ner till Menton, gå tillbaka samma väg som upp eller gå västerut mot Gorbio. Vi valde idag den (för oss) välbekanta vägen österut längs GR51 genom Monti, Castellar och sedan därifrån ner till Menton igen. Förresten, det kan vara värt att nämna, att vi såg att restaurangen i Monti, Pierrot Pierretta, är öppen igen efter att ha varit stängd i ett par år.

20130610_130714_resizedFrom St Agnes you have several alternatives. Of course, you can go by bus back to Menton, return the same way as up or continue west towards Gorbio. Today, we chose the (for us) familiar route east aong GR51 past Monti, Castellar and from there back to Menton. By the way, it may be worth mentioning that we noticed that the restaurant in Monti, Pierrot Pierretta, is in service again after a couple of years closure. 

Efter fem timmar uppe bergen känns det nu ljuvligt att ta av vandringskängorna och lufta fötterna.

After five hours trecking in the mountains it is now lovely to take off our hiking boots and give our feet some air.

Ingrid et al

Annons