Marknaden i Careï, The Market in Careï

I Menton finns det två matmarknader, den stora vid havet, Halles Municipales, och den  som ligger i slutet av Avenue de Verdun, precis ovanför järnvägen som kallas Marché du Careï. Den är mindre, men kanske lite mer genuin….om man vågar sig på att säga så. Igår söndag 7 april, var det ganska lugnt. Det fanns till exempel ingen fisk. Jag vet inte om det beror på det urusla vädret vi har haft? Men inte desto mindre kan man hitta vad man behöver inför söndagens middag och lite till! Säsongens grönsaker kan ju inte överskattas. Se här!IMG_3589

In Menton, there are two food markets; the large one by the ocean, Halles Municipales, and the one at the end of the Avenue de Verdun just above the railroad called The Marché du Carei.  The Marché du Carei is smaller, but perhaps a little more genuine…. if one dares to say so.  Yesterday, Sunday, April 7, it was pretty quiet.  There was, for example, no fish.  I do not know if it is due to the abysmal weather we’ve had?  Nevertheless, one can find what one needs for Sunday dinner and then some! Seasonal vegetables cannot be overstated.  See here!

Mâche ( uttalas med betoning på a och utan uttalat e, alltså inte Maché som man ofta ser i Sverige). Denna ljuvliga sallad som är så mild och god och passar till det mesta och smakar så gott även utan dressing.   Mâche (pronounced with the emphasis on a and not pronouncing the e; not Maché as often seen in Sweden).  This lovely salad is mild and delicious and goes well with most foods and tastes good even without dressing.

IMG_3590

En sagolik liten sallad som bara finns under en kort period är Cresson, salladskrasse. Jag tror att den bara finns vintertid. Den har en raffinerad syrlig smak och kan ätas som den är eller så gör man en underbar sås av den.      A fabulous little salad is Cresson or salad cress is only available for a short period.  I believe that it is only available during the winter.  It has a subtle tangy flavor and can be eaten as it is, or you can make a wonderful sauce with it.


IMG_3595Man kanske inte enbart vill leva på härliga sallader, utan vill utmana smaklökarna med nylagad kanin med sin tillhörande pollenta? Det är bara att ta hem och lägga upp direkt på fatet!    You may not want to only eat lovely salads, but challenge your taste buds with freshly cooked rabbit served with pollenta?  All you need to do is take it home and serve it directly on the plate!

Trött efter den goda lunchen? Här finns även allt för tuppluren!    Tired after a good lunch?  The market also has everything for a nap!IMG_3598

Hälsar Elisabeth

Greetings, Elisabet

Annons