Italiensk söndagslunch – Italian Sunday Lunch

IMG_20130317_124210-1IMG_20130317_131032-1Att äta söndagslunch på en italiensk familjerestaurang är en njutning som kräver både tid och hunger. Rätt efter rätt bärs fram till bordet, inga tjusiga uppläggningar och dekorationer men vidunderligt vällagat och gott. Dessutom sker det här i en uppsluppen miljö med fullt av glada pratsamma människor av olika slag i olika åldrar runt omkring dig. En härlig upplevelse för alla sinnen!

When you enjoy your Sunday lunch in an Italian family restaurant you need both time and hunger. Dish after dish are served, without fancy decorations but everything tastes so good! As an extra plus it all takes place among a lot of happy talkative people of different ages and origin. A wonderful happening for all senses!

Vi gjorde nyligen ett besök på La Locanda degli Ulivi i bergen ovanför Dolce Aqua. Man kan gärna promenera upp dit från Dolce Aqua, det tar ca 1 timme (kanske klokt med tanke på kaloriintaget), men det finns också en bilväg. Boka bord och kolla öppettider på +39 0184 206 913.

IMG_20130317_124744-1We recently visited La Locanda degli Ulivi in the mountains above Dolce Aqua. A good idea (considering the intake) is to walk up from Dolce Aqua, appr 1 hour, but you can also go by car. Contact +39 0184 206 913 for reservations and info.

Bered dig på mycket mat! Vanligen finns det ingen meny att välja från, utan du serveras det som köket har bestämt för dagen. Måltiden inleds IMG_20130317_124852-1med ett par aptitretare, små pizzor och gratinerade brödbitar. Sedan följer 4-5 olika förrätter, antipasto. Vi fick små friterade grönsaksbollar, kikärts-pannkakor, fyllda zuccini och en gorgonzolafylld smördegskudde. Sedan kommer pastan – det blev ljuvlig ricotta- och spenatfylld ravioli i tomatsås plus gnocci.

Be prepared for lots of food! Usually, IMG_20130317_125745-1you will not get a menu to choose from, but will be served what the chef has planned for today’s meal. First some apetizers, pizza and gratinated bread. Then 4-5 entrees. We had fried vegetable mousse, pancakes from chickpies, filled zuccini and gorgonzola stuffed puff pastry. Afterwards pasta – this time delicious ravioli with ricotta and spinace plus gnocci.

När huvudrätten kommer är du IMG_20130317_132324knappast utsvulten. Vi kunde ändå njuta av kaninen tillagad på typiskt Liguriskt vis med oliver och örter. Som alternativ fick vi också saftiga tunna skivor rosa rostbiff.

When the main course is served you are hardly starving anymore. It was IMG_20130317_135121still easy for us to enjoy the rabbit cooked in Lugurian style with olives and herbes. As an alternative we were also served perfectly cooked roast beef.

Avslutningsvis dessert (dolce) förstås. Oftast får du välja mellan några olika hemlagade godsaker, kakor, tårtor, puddingar, glass etc. Vi fick denna gång en sötsyrlig pannkaka med jordgubbssås och vaniljglass. Mums!

IMG_20130317_141115Last but not least dessert (dolce). You may typically chose from several home made goodies like cake, pastries, puddings, ice cream etc. This time we had a sweet-sour pancake with strawberry sauce and vanilla ice cream. Yummy!

Till allt detta härliga passar litet av det lokala vinet och avslutningsvis grappa eller limoncello. Nu blir det motion och hälsokost i några dagar.

Together with all this marvellous food it is perfect to try the local wine and finally a taste of grappa or limoncello. Now I need excercise and health food for some time.

Ingrid

Annons