Skidåkning i Monte Rosa – Skiing in Monte Rosa

En sak som jag uppskattar med Menton är allt annat som också finns i närheten. Man befinner sig verkligen mitt i Europa och mitt bland intressanta ställen och upplevelser.

One thing that I appreciate with Menton is everything else that I can find close by. I like to be in the middle of Europe with plenty of interesting places around me.20130316_132442_resized

Nu senast fick vi lust att sammanstråla med ett stort gäng goda vänner som åkte skidor i Monte Rosa-området i Italien medan vi själva njöt av våren vid Rivieran. Lätt som en plätt – vi tog bilen till Gressoney-Stafal, en 3,5 timmar lång resa, och tillbringade 4 soliga skiddagar i glada vänners lag. Vi har insett att det är klokt att ha skidkläder och pjäxor i vårt förråd i Menton för att göra det enkelt att utnyttja alla underbara skidområden som finns inom räckhåll, och nu fick vi nytta av det.

Recently, we decided to join a large group of our friends who were skiing in Monte Rosa, Italy, while we ourselves were enjoying spring on Côte d’Azur. Piece of cake – we just took our car to Gressoney-Stafal, a 3.5 hour’s drive, and spent 4 sunny days skiing in splendid company. We keep ski clothes and boots in Menton to make it easy to enjoy all the lovely ski resorts within reach, and now this proved to be very useful. 20130316_115252_resized

Gressoney-Stafal är ett härligt område med Champoluc på ena sidan och Alagna på andra. Det finns både lättillgängliga välpreparerade pister och litet ”vildare” off-pist-områden (det senare i sällskap av erfarna guider, förstås). Dessutom finns det massor av mysiga små krogar i backarna med god mat och soliga terrasser.20130315_135654_resized

Gressoney-Stafal is a wonderful ski resort with Champoluc on one side and Alagna on the other. You can chose between well prepared slopes and more “wild” off-pist areas (the latter together with an experienced guide, naturally). Furthermore, you find lots of charming restaurants up in the mountains with good food and sunny terraces.

Inte blev det sämre av att vi kunde stanna kvar några timmar till, sedan vi vinkat av gänget som skulle passa sitt flyg hem till Sverige från Milano, och själva njuta av ännu mer fantastisk skidåkning eftersom både vädret och pisterna var så ovanligt perfekta.

It certainly did not hurt when we decided to stay a few more hours, after having said goodbye to our friends who had a flight to catch in Milan, and enjoy more of the great skiing in perfect weather and snow conditions. 20130315_112608_resized

När vi kände oss nöjda packad vi in oss i bilen, lämnade tillbaka hyrskidorna och körde ner till Menton och det azurblå Medelhavet igen. Omväxling förnöjer och det är lätt att få det när man bor i pärlan Menton.

When we felt like leaving, we just packed our car, returned our rental skies and drove back to Menton and the blue Mediterranean Sea. If you like variety and a change of scene now and then, Menton is the place for you!

Ingrid

Annons