Fyra årstider

Har precis kommit ner för mitt första vinterbesök i Menton den 29 januari.

Lämnar ett kallt och vintrigt Stockholm, där man halkar omkring på gatorna. Vissa dagar lyser solen bekgul några timmar! De fyra årstidernas land! Läste här om dagen en krönika i Svd där författaren, Mikael Mölstad, tyckte det var synd att inte butikerna exponerade säsongens grönskaker! Ja, det tycker jag med! Jag mailade honom med en fråga om vilka säsongs-grönsaker han syftade på…Något man gräver upp ur snön? eller odlar i växthus? eller hämtar från ett grönsakslager? Återkommer om jag får svar ifrån honom. Jag ska ut och botanisera och se vilka grönsaker som är i säsong här.

IMG_3034IMG_3035

Igår när jag kom hit var det kallt!  Mulet och blåsigt och 9 grader. Jag har emellertid lärt mig att man under Menton-vintern alltid ska ha på sig svenska vinterkläder. Skillnaden är att man här kan hänga av sig och knäppa upp ibland under dagen…men när solen går ner blir det kallt. Idag är det strålande väder 16 grader i solen..jag fick knäppa upp när jag satt vid havet i solen och njöt av lunchen på L´Atmosphère i Garavan. Bredvid mig satt en man som sa: det känns nästan som om våren är i antågande! Men vi får väl vänta ett tag till..än är det vinter!…men jag säger: Mimosan börjar blomma. Det är det första vårtecknet här..inte dumt!

Vinterhälsningar från Elisabeth

Annons