Fantastiska januari – Lovely January

Vad kan väl vara en värdigare avslutning på en härlig start av nya året här i Menton, än en riktigt rejäl vandringstur? Minnet av bergen och vyerna lever kvar länge när vi återvänt till snön och kylan i Sverige, och sitter föralldel också kvar några dagar i benmusklerna…

What could be a more worthy end of a great start of the new year down in Menton, than a serious mountain hike? We will cherish the memory of the hills and views for a long time when we return to cold and snowy Sweden, and will by the way also keep some memory in our muscles for a while…

Blommande Rosmarin - Rosemary in bloom

Blommande Rosmarin – Rosemary in bloom

Vi valde en strålande solig dag för att traska nerifrån Menton, upp till Castellar, via Monti till St Agnes, bort till Gorbio, ner till Roquebrune Village och därifrån tillbaka till Menton igen.

A sunny day we walked from Menton, up to Castellar, through Monti to St Agnes, continued to Gorbio, down to Roquebrune Village and back to Menton again.

En gammal ruin mellan Monti och St Agnes - An old ruin between Monti and St Agnes

En gammal ruin mellan Monti och St Agnes – An old ruin between Monti and St Agnes

Gorbio

Gorbio

Det är en vandring på 25 km omväxlande uppför och nedför med vacker natur och charmiga samhällen längs vägen. Man passerar ett antal trevliga restauranger att rasta vid om man har tid och lust. Minst lika behagligt denna gång i solskenet tyckte vi det var att sitta i en solig slänt med vy ut över havet och avnjuta vår matsäck.

This is a 25 km walk, alternating uphill and downhill, in beautiful nature with charming little villages along the way. You pass a number of nice restaurants where you can take a paus if you have time and feel like sitting down at a table. This time we preferred to enjoy our picnic on a sunny slope by the trail, with a marvellous view over the sea.

Menton västerifrån - View over Menton from west

Menton västerifrån – View over Menton from the west

Menton i januari är fantastiskt, liksom i alla årstider. Det ska bli härligt att komma tillbaka när ginsten blommar för fullt, doftar förföriskt och lyser upp bergssluttningarna.

Menton in January is fantastic, as in all other months. I look forward to returning when the broom bushes are in bloom, with its wonderful fragrance and bright color.

Ingrid

Annons