Col de Berceau 1070 m.ö.h – 1070 m above sea level

IMG_20130104_155202

Nerifrån stan vid havet ser det högt och avlägset ut upp till passet Col de Berceau. Det är dock en härlig vandring dit när solen strålar, luften är ljummen och mimosan blommar. Det är väl värt ansträngningen.

From town by the sea, Col de Berceau looks far away and high up. Hiking there is however wonderful. Clear blue sky, warm soft winds and mimosa in full bloom. It is worth the effort.

IMG_20130104_111119

Javisst, vi var ganska svettiga och trötta när vi nådde passet efter knappt 2,5 timmar men vyn ut över Medelhavet och ner över Menton var en bra belöning. Lunch-matsäck och kaffe smakar extra bra på hög höjd efter en rejäl ansträngning.

Yes, we were warm and a bit tired when we reached the pass after almost 2.5 hours but the view over the sea and Menton was a good compensation. Pic-nic lunch and coffee taste extra good high up in the mountains after a healthy exercise.

IMG_20130104_124121

Det här var gårdagens vandring. Nu känns det i kroppen att vi tillbringade närmare 6 timmar uppe i bergen via Castellar, Col de Berceau, Vieux Castellar, Plateau d’Ormea, Baousset och tillbaka till Menton.

Idag när vi tog med våra vänner C-G och Bettan bort längs Boulveard de Garavan till Italienska gränsen tittade de längtansfulla upp mot bergen ovanför. Nästa gång kanske vi får sällskap av dem där uppe…

This was yesterday’s hiking. The muscles in our bodies can feel the 6 hours spent up in the mountains via Castellar, Col de Berceau, Vieux Castellar, Plateau d’Ormea, Baousset and back to Menton.

Today, when we brought our friends C-G and Bettan along Boulevard de Garavan to the Italian boarder, they looked longingly up to the mountains above us. Next time maybe they will join us there…

Ingrid

Annons