En liten utflykt västerut – A Short Trip West

När man får gå upp klockan 5 för att skjutsa gäster till flygplatsen så gäller det att utnyttja dagen, tänkte vi. Det blev därför en liten utflykt västerut. Medan solen sakta gick upp körde vi till Grasse och hittade som tur var ett café som kunde servera oss en tidig frukost. Stärkta av dagens första energiintag tog vi en promenad i den vackra gamla stadsdelen och njöt av utsikten ner mot Medelhavet.

When you wake up 5 in the morning to drive your guests to the airport it is a good idea to make use of the long day, we thought. A good start was to drive to Grasse while the sun rose over the hills. Luckily we found a café that served us an early breakfast which gave us energy to stroll around in the charming old town and to enjoy the view over the Mediterranean.

Sen hittade vi en vacker snirklande väg söderut mot Fréjus. Även om det är kallare och frostigare här borta än i vårt ”tropiska” Menton så är den här delen av Provence fantastiskt vacker även under vinterhalvåret. Fréjus är en stad med en lång och spännande historia. Vi avslöjade vår stora okunnighet genom att förgäves leta efter den gamla romerska hamnen, ända tills vi insåg att det var länge sedan det faktiskt fanns vatten vid de gamla vattenvägarna.

From Grasse we found a scenic little windling road south towards Fréjus. It is colder here than in our ”tropical” Menton, but still this part of Provence is beautiful also during winter. The town Fréjus has a long and interesting history. We demonstrated our great ignorance by looking in vain for the old Roman harbour, until we realised that the water disappeared in this harbour a very long time ago.

20130103_112302 (2)

Cap du Dramont

20130103_112547 (2)

Boat life in January

Kustvägen från Fréjus och St-Raphaël österut mot Cannes börjar som en enda lång semesterort med lägenhetskomplex och fina villor. Snart öppnar sig dock ett härligt landskap med pinjeskog och underbar utsikt upp mot de röda Esterel-bergen och ut över ett klarblått Medelhav. Ljuvligt vackert!

The coast road from Fréjus and St-Raphaël east towards Cannes starts as a long vacation compound with big apartment houses and nice villas. However, after a while you come to open areas with pine trees and marvellous sights up on the Esterel mountains and over the clear blue ocean. Absolutely magnificent!

20130103_113919 (2)

Esterel mountains, Cannes & snow-covered Alpes

Ingrid

Annons