Drömmer – Dreaming

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär jag stod här uppe i kalla Norden och väntade på tåget (försenat) i morse tänkte jag på det som H brukar säga, att det i regel alltid är 15 grader varmare på Rivieran än i Sverige. Det var ingen överdrift idag. Lätt snöyra med temperatur runt nollstrecket jämfört med ca 18 grader varmt och mestadels sol. Så typiskt svenskt att haka upp sig på vädret, men ibland är det svårt att låta bli att drömma…

This morning in the the Nordic winter, waiting for my (delayed) train, I thought about H’s conclusion that it is always typically 15 centigrades warmer on Côte d’Azur than in Sweden. Certainly no overstatement today. A light snowfall, just around freezing point, in comparison with 18 centigrades and mostly sunny. How very Swedish to dwell upon the weather, but it is sometimes hard to avoid dreaming…

Javisst kan det blåsa och regna även i Menton, men man behöver då aldrig skotta snö! Det blir mörkt och kallt på kvällarna, men på dagen när solen är framme kan man sitta ute på strandcaféerna. Vandringslederna uppe i de kustnära bergen lockar med klar luft och strålande utsikt, skidbackarna i Limone och Isola 2000 är bara någon timme bort om längtan till snö blir stor.

Oh yes, even Menton can be windy and rainy, but there is absolutely no need to shovel snow! It gets dark and chilly at night, but when the sun shines you can spend your day at an outdoor café by the sea. The hiking trails up in the mountains offer fresh air and bright views, the ski slopes in Limone and Isola 2000 are only an hour or so away if you long for winter sports.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVisst är det ett privilegium att ha tillgång till flera världar, och att inte behöva nöja sig med att drömma. Nu ska jag njuta av den vackra vita julen här i Sverige, men sedan blir det underbart med litet Medelhavsliv. Och en sak är säkert, det är väldigt mycket jul också i Menton bland blommande bougainvillea och apelsinträd.

What a privilege to have both worlds at hand, and not to be left with just dreaming. Now i look forward to a beautiful white Christmas here in Sweden, but after that it will be wonderful to spend some time by the Mediterranean. Of one thing I am certain, there will be plenty of Christmas also in Menton among the flowering bougainvillea and orange trees.

Hälsningar från Ingrid i den kalla Nord / Regards from Ingrid in the cold North

Annons