Om att hyra bostad – About renting a place to stay

Nej, den här bloggen är verkligen ingen bostadsförmedling. Nu är det dock så att vi får ganska ofta frågor från vänner och bekanta om vi känner till några bra bostäder som hyrs ut i trakterna kring Menton.

No, this blog is certainly not a real estate agency. However, quite often we are approached by friends and acquaintances with questions about places to rent in the area around Menton.

Nja, det är väl inte direkt vårt expertområde. Vi bor så bra i egna bostäder i Menton och har inte haft någon stor anledning att leta efter hyresobjekt. Vi vet ju förstås att det är ganska lätt att hitta ställen att hyra hos alla fastighetsförmedlare som finns i överflöd i städerna här omkring, och det är också lätt att söka själv på nätet. Om bostäderna sedan håller vad prospekten lovar, är en annan fråga….

Well, this is not really our area of expertice. We have our own comfortable homes here in Menton and do not usually look for rental objects. We know that it is probably easy to find places to rent through the real estate agencies that can be found in multiple in every town in this area, and it is also quite straightforward to seach by yourself on the internet. If the objects will live up to expectations, is left to be seen….

Några få bostäder som hyrs ut har vi ju dock på olika sätt stött på under åren och några av dem har också varit riktigt bra. Den begränsade erfarenheten delar vi förstås gärna med oss av. Därför finns nu under fliken ”Pärlor att hyra” ett litet fåtal hyresobjekt som vi känner oss trygga med att rekommendera. Det måste förstås finnas fler utmärkta objekt, och vi fyller på listan när vi får korn på dem.

Anyway, a few rental objects have crossed our way during the years and some of them have actually been really nice. This limited experience is something that we gladly share. Under the heading ”Pearls to Rent” we have presented a small selection of rental objects which we safely can recommend. Of course, there must be other good ones out there for hire and we will add to the list when we discover more.

Ingrid

Annons