Ett par härliga dagar med goda vänner! – Delightful days with good friends!

Jag kom fram till Menton, den 6 november och det var full sommarvärme som mötte mig! Med spänning såg jag fram emot att lägenhetens renovering snart snart ska vara klar! Härligt! Tills jag kom in och möttes av damm överallt…väggar, golv, garderober…allt täcktes av ett fint lager puts! Fram med den dammiga dammsugaren…men påsen var full! Inga problem, jag hade extra påsar…men dom passade inte! Inga problem jag går ner till vår Marché U och handlar nya…näää, sådant hade dom slutat med! Jag går hem tar fram dammoppen och drar ett par tag…lönlöst…den blir direkt full av damm…Jag sätter mig sur och trött innan jag inser att renoveringen ju gått framåt med fart, solen skiner och Ingrid bjudit mig på middag!!! Jag skäms som klagar!!!

When I arrived in Menton on November 6, I came to a place in full summer!! I looked forward to seeing my renovated apartment and was met by dust everywhere… walls, floors, closets… everything was covered. My vacuum cleaner was full …. my extra bags were of the wrong size … MarchéU down the street had stopped selling bags for vacuum cleaners. Ok, I tried the dust mop … it did not help at all. I sat down, tired and grumpy, until I realised that the work in my apartment actually had proceeded well, the sun was shining and Ingrid had invitetd me to dinner. No reason to complain, really!

Kvällen avslutas med härlig Vitello tonato, goda ostar, god Barolo med mina underbara vänner…vi avslutar med gamla låtar..inte svårt att få tiden att gå!

The evening was spent with wonderful Vitello tonato, tasty cheese, good Barolo together with my friends… we finish with some musical nostalgia … life is easy!

Ingrid och L som alltid är omtänksamma har för morgondagen hittat en perfekt vandring som skön avkoppling! L kör oss till La Turbie där vi gör en härlig vandring men hänförande utsikt över kusten och Monaco.

Next day is spent hiking in the hills above La Turbie and Monaco.

Härlig vandring

Vi träffar på ett stort gäng skolbarn som är på utflykt! Ungarna först och därefter kommer hela lunchen…ja ingen lite enkel picknick som ligger och svettas i ryggsäcken..Nej här har vi personal med stora frigolitboxar, och säckar med färskt bröd! Undrar vad gott som skulle serveras! Inte undra på att fransmän har svårt att avvara en ordentlig lunch!

We met a group of kids on excursion. Look at their picnic! Big boxes with all kinds of food and bags with fresh bread. No wonder the French people get use to a steady lunch!

Hungriga lockas vi ner till la Turbie igen och avslutar vandringen med en god lunch på La Fontaine! Det är sista kvällen innan Ingrid och L åker hem, så vi njuter av god ost och mysig musik innan det är dags att köra in Grönan…

Inspired and hungry ourselves, we walked down to La Turbie for a good lunch at La Fontaine! We celebrated Ingrid’s and L’s last evening in Menton with delicious cheese and good music, before it was time to put the Green One back inside…

Elisabeth

Annons