Taverna Il Cippo, Mortola Superiore, värd en omväg!

Le Chef och hustru Amina som sköter hela matsalen med elegans!

Denna taverna har inga gafflar i Guiden och jag är heller inte någon provsmakare för Den lilla Röda, men vi är många som intygar att denna lilla taverna är värd en resa!

Tyvärr ska ägarna snar gå i pension, så passa på! Man har öppet lite när man tycker, så ring alltid och boka bord först! tel: 0039018438141. Inte helt lätt om man inte talar italienska! Men be att få tala med Cinzia om du har lättare med franskan.

Här serverar man också lite vad man tycker…alltid fyra , fem förrätter, pasta, huvudrätt, oftast vilt, och så desserter. De flesta hemlagade av Cinzia. Allt är jättegott, atmosfären rustik, och går att skölja ner med traktens vin Rossese de Dolce Aqua. Som avslutning häller man upp sin egen avec i fritt vald mängd…Grappa och/eller Limoncello
Man serverar både lunch och middag…säkrast fredagar och lördagar, även kanske söndagar.
Antingen vandrar man upp och ner från Menton…passar bra med tanke på mängden mat! en liten vägbeskrivning finns på sidan Utflyktsmål!      Eller så kör man! Syn dock att missa det goda vinet och avec. Ta med kontanter kostar drygt 35 euros per person om man tar ”tutti”!

Glöm inte att besöka den fina lilla kyrkan i byn, i övrigt finns en helt betagande utsikt över Medelhavet, La Grande Bleu!

Senast blev det jättehärlig stämning när vi var där! Fyra trevliga danska satt vid bordet intill! Detta resulterade i att vi tog dessert och avec tillsammans!

Man vet aldrig vad som händer på Il Cippo! Bara att det kommer att bli hellyckat och att alla blir så supernöjda!

Annons