Nu har vi hantverkare igen!

Construction work at home again – a challenge for my contacts with the caretaker and ”syndic”! My escape was a nice lunch by the sea.

Under helgen har jag förberett för Hantverkare…För mej är det egentligen inget problem med hantverkare…Jag känner en Entreprenör Edy, som gjort arbeten åt mej i snart tio år, så vi vet var vi har varandra…Vi funkar perfekt ihop…men…oj ett sånt bekymmer med dom som sköter fastigheten!

Först skulle ”Syndicen” fastighetsförvaltaren, tillåta renoveringen…Efter påstötning blev det, ja!!! Jag ville ha detta skriftligt…men nej…dom använder inte internet! Så brev skulle skickas till adressen i Sverige. Äntligen kom svaret. Nu skulle bara husets vaktmästare, styrelseordföranden i föreningen tillsammans med min Edy gå igenom hiss, trappor och våningsplan så att alla var överens om status på dessa före byggstart! ”Etat des lieux” heter det.

Så i morse kom hantverkarna…sedan tog det inte många minuter innan vår jättegullige och förstånde vaktmästare kom upp och klagade. Styrelseordföranden hade sett fotavtryck på gångmattorna….nya tillsägelser om att  hantverkarna bara får gå in via garaget, inte tala i telefon i trapphuset och hålla fönster stängda när dom använder borr!

Jag flydde! Åt en god lunch vid havet, under härlig sommarsol…lite vinst för mej blir det, jag som älskar att äta ute!

Nu ska jag sätta mej och börja skriva på en sida, här, om prisvärda restauranger i Menton som kan vara Le Cyrnos, en restaurang längs strandpromenaden, inte långt från nya Cocteau-museet..

BildDe

 

Annons