Menton here we come!

Tänk så härligt det är att vara tillbaka i Menton!

Igår lämnade jag Stockholm under en härlig höstdag med 8 grader. Menton mötte mej med underbar högsommarvärme 25 grader. Folk låg på stranden, badade eller spelade boule ikädda baddräkt. Härligt!

Gick direkt för att handla middag på Marché U, vår stora mataffär. Innanför dörrarna stod representanter för Röda Korset och delade ut plastpåsar. Fick veta att man kunde skänka mat till behövande. Det gällde familjer utan tak över huvudet! Så man skulle välja matvaror som inte behövde värmas! Oj, så långt från mitt liv! Tänkte direkt på Marie- Antoinette, Ludvig IV. hustru, som tyckte att folket kunde äta kakor om dom nu inte hade råd med bröd! Vad skulle jag då köpa? Ja, det blev olika konserver som tonfisk, paté också bönor..inte så gott kallt med det mättar, bröd som håller länge…och så blev jag lite Marie-Antoinette….jag köpte små-gurkor till patén och fransk O´boy till barnen…men glömde köpa långhållbarhetsmjölk…ska dit nu genast och köpa det!…

Idag är det disigt…men ändå 22 grader…måste ut och känna dofter! Ok kanske blir det en lunch vid havet…

Bild

E

Annons